מרק דושפרה (6-8 מנות)
250 גרם צוואר עגל, חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל, חתוך גס
2 ליטר מים
2 גזרים, 1 גמבה, 2 עגבניות, חתוכים לקוביות
1 כוס חומוס, שהושרה לילה קודם
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס דובדבנים מיובשים, שטופים ומושרים במים.
הכנת הכיסונים (כיסוני דושפרה):
מערבבים ולשים את חומרי הבצק במשך 7-8 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש,
יש להוסיף קמח או מים במידת הצורך.
מהבצק מייצרים כדור גדול ונותנים לו מנוחה לכ-40 דקות.
ואז עוברים להכנת המלית,
המלית כוללת:
200-300 גרם בשר טחון, ראש בצל קצוץ דק מאוד, 50 גרם שומן כבש.
תבלינים:
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כמון.
מערבבים היטב את חומרי המלית.
מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד (מומלץ לעשות זאת במכונת פסטה),
חותכים לריבועים בגודל 3-4 ס"מ.
מניחים כפית מהמלית במרכז הריבוע, מקפלים באלכסון ויוצרים משולש.
כורכים סביב אצבע ומצמידים את שני הקצוות של המשולש.
את הקצה השלישי החופשי, מקפלים מעט כלפי מעלה ויוצרים מעין שוליים של כובע.
זה אמור להראות כמו טורטליני מהמכולת השכונתית שלכם.
הכנת המרק:
מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מטגנים את הבשר ומוסיפים את הגזרים, הגמבה והעגבניות החתוכות מוסיפים את החומוס, מלח, פלפל, מוסיפים כ-2 ליטר מים ומערבבים הכל יחד,
מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
תיבול המרק: מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מעט כמון
במקביל, מרתיחים בסיר מים עם מלח ומעט שמן ומבשלים בהם את הכיסונים.
בישול קצר, כשלוש דקות, עד שהכיסונים צפים למעלה.
יש לנו כיסונים ויש לנו מרק מוכנים.
כ-10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הדובדבנים.
ניתן לרכוש כיסונים קפואים במסעדה.
הגשה:
ההגשה נעשית לפי כל כללי הטקס כנהוג במשפחת פוזאילוב.
מרק הדושפרה מוגש כמעט ללא נוזלים.
את הכיסונים מסדרים בעיגול, בתוכו יוצקים את תוכן המרק והכיסונים עצמם נרטבים ותופסים את טעמי המרק, למעלה מפזרים ירק טרי קצוץ עם בצל.
תוספת הדובדבנים בסוף נותנת פאנץ' חמצמץ והתוצאה היא סחרחורת של טעמים.