אודות מסעדת סמרקנד
ברוכים באים לסמרקנד
סמרקנד היא המסעדה הראשונה בארץ שהציגה את האירוח הבוכרי לקהל הישראלי
את סמרקנד הקים, בשנת 1995 אבי המשפחה אליהו פוזיילב.
בחוץ לארץ, אליהו , עבד כשף במסעדה יוקרתית בסמרקנד שבאוזבקיסטן שם התמחה בסודות המטבח האוזבקי המסורתי.
כשעלה לישראל, הרצון לפתוח מסעדה לא הניח לו ולצד קשיי הקליטה וההסתגלות לשפה הוא החליט שמסעדנות זה הכול או כלום וכך שאב את בניו וברבות הימים את נכדיו לעסק.
במדינה בה בשנות התשעים האגרול הסיני היה נתפס כמאכל ייחודי, בודדים האנשים שזכו לטעום אוכל בוכרי.
שפים נחשבים וכתבים סקרנים החלו להגיע ולנסות מנות עסיסיות, לאט לאט החלו להתפרסם שמות מאכלים ומתכונים במגזינים השונים.
סודות המטבח האוזבקי עברו מאב לבן ולנכד, ועד היום מבשלים בסמרקנד בשיטות המסורתיות ומצליחים לשמר חגיגת טעמים מופלאים שקשה לתאר עד שטועמים.
מרגע כניסתכם למסעדה תתקלו בצוות נעים, משפחתי ועוטף. תקבלו הסבר על כל סוגי הבשרים, הכיסונים, המרקים או המאפים שקיימים בתפריט העשיר. תקבלו מגוון טעימות, עד הגיעה של המנה המיוחלת המוגשת בנדיבות לשולחנכם.
אנשים ה"פותחים שולחן" ארוך בשעות הצהרים ובערב הם מחזה יומיומי אצלנו
ימי הולדת בתאום מראש ניתן לחגוג באולם הצדדי או באולם הגדול המכיל עד 80 איש ותמיד בהרגשה נינוחה וחופשיה.
המסעדה כשרה וסגורה בשבת.
אנו מציעים אוכל מוכן לשבת ולאירועים.
Take away ומשלוחים באמצע השבוע
יש לנו 2 סניפים: באור יהודה (הסניף הראשון…) ובתל אביב.
לפרטים נוספים לחץ כאן